Joukkuekisa 2017

KalaHässäkkä Joukkuekisan 2017 voitti KT PERHOMIEHET, eli Matias Rusanen ja Veka Tolonen Kuopiosta. Onneksi olkoon!

Ja vielä, ääniä kertyi kisan aikana yli 1100. Iso kiitos myös kaikille joukkueita tsempanneille äänestäjille!

 

Team TakaPönö

Näytä joukkue

KT perhomiehet

Näytä joukkue

Team Lofoten

Näytä joukkue

Ykköset

Näytä joukkue

Ni.v.u.s Niinimäen Vetouisteluseura

Näytä joukkue

Äiti ja sen tytär

Näytä joukkue

PERHO-ESAT

Näytä joukkue

 

Äänestystilanne 2017

 

506 ääntä  – KT perhomiehet
253 ääntä  – PERHO-ESAT
161 ääntä  – Äiti ja sen tytär
102 ääntä  – Team Lofoten
50 ääntä    – Ykköset
20 ääntä    – Ni.v.u.s
16 ääntä    – Team TakaPönö

 

 

2017 voittajajoukkue KT PERHOMIEHET

JÄSENET
Matias Rusanen, Kuopio
Veka Tolonen, Kuopio

KALAPAIKAT


1. Saarikoski

 

2. Pajakkakoski

 

3. Pieni lentuankoski

 

KAINUUN TAIKAA

Olemme molemmat Sotkamosta kotoisin, joten Kainuun ympäristö on molemmille kotoinen ja tärkeä. Jokainen kesä kuluu nopsaan viettäen Kainuun kauniissa luonnossa. Jälleen kerran on tullut aika etsiä sitä aitoa Kainuun taikaa.

Matias oli juuri aloittanut perhokalastuksen ja halusi päästä kokeilemaan taitojaan vähän pidemmälle reissulle. Ensimmäinen pieni reissumme lähikoskelle oli erittäin onnistunut mikä lisäsi molempien haluja päästä kokeilemaan hieman isompiakin koskia. Aiemmat reissuni kameroiden kanssa olivat suuntautuneet Hyrynsalmelle sekä Puolangalle, joten päätimme suunnistaa kohti Kuhmoa.

Video kertoo tarkemmin reissumme tapahtumista, mutta tässä reissu lyhyesti kerrottuna:
Ensimmäisen reissumme pääkohteena oli saari- ja pajakkakoski, koska ne sijaitsevat lähellä Kuhmon keskustaa. Tarkoituksenamme oli jatkaa tästä vielä änätinkoskelle, mutta vesisateet ajoivat kalamiehet kotiinsa. Saari- ja pajakkakoskella tapahtumia riitti! Paritkin enkat saatiin tuolla reissulla uusiksi!
Toisen reissumme pääkohteeksi valikoitui pieni ja iso lentuankoski, koska tarinat isoista taimenista houkuttelivat. Aloitimme kalastuksen isolta lentuankoskelta, jossa saimme heti muutamia tapahtumia. Pieni lentuankoski tarjoili kuitenkin parempia onnistumisia. Ensimmäisellä laskulla perhon päähän pamahti 53 cm taimen sekä useita harjuksia. Illemmalla teimme pari uutta laskua, joissa myös riitti tapahtumia. Heittelin 10 koon suoraan koukkuun sidottua kuulapäistä nymfiä rannan lähettyvillä olevan kiven taakse. Yllättäen siimaa repäisi jokin iso! Tämä kala mahtoi olla se aito lentualainen taimen!

Vietimme erittäin sateisen yön isolla lentuankoskella ja aamulla suuntasimme kotia kohti. Reissu oli onnistunut ja ensivuonna palataan! 🙂