KT perhomiehet

Jäsenet

Matias Rusanen, Kuopio
Veka Tolonen, Kuopio

KAINUUN TAIKAA

Olemme molemmat Sotkamosta kotoisin, joten Kainuun ympäristö on molemmille kotoinen ja tärkeä. Jokainen kesä kuluu nopsaan viettäen Kainuun kauniissa luonnossa. Jälleen kerran on tullut aika etsiä sitä aitoa Kainuun taikaa.

Matias oli juuri aloittanut perhokalastuksen ja halusi päästä kokeilemaan taitojaan vähän pidemmälle reissulle. Ensimmäinen pieni reissumme lähikoskelle oli erittäin onnistunut mikä lisäsi molempien haluja päästä kokeilemaan hieman isompiakin koskia. Aiemmat reissuni kameroiden kanssa olivat suuntautuneet Hyrynsalmelle sekä Puolangalle, joten päätimme suunnistaa kohti Kuhmoa.

Video kertoo tarkemmin reissumme tapahtumista, mutta tässä reissu lyhyesti kerrottuna:
Ensimmäisen reissumme pääkohteena oli saari- ja pajakkakoski, koska ne sijaitsevat lähellä Kuhmon keskustaa. Tarkoituksenamme oli jatkaa tästä vielä änätinkoskelle, mutta vesisateet ajoivat kalamiehet kotiinsa. Saari- ja pajakkakoskella tapahtumia riitti! Paritkin enkat saatiin tuolla reissulla uusiksi!
Toisen reissumme pääkohteeksi valikoitui pieni ja iso lentuankoski, koska tarinat isoista taimenista houkuttelivat. Aloitimme kalastuksen isolta lentuankoskelta, jossa saimme heti muutamia tapahtumia. Pieni lentuankoski tarjoili kuitenkin parempia onnistumisia. Ensimmäisellä laskulla perhon päähän pamahti 53 cm taimen sekä useita harjuksia. Illemmalla teimme pari uutta laskua, joissa myös riitti tapahtumia. Heittelin 10 koon suoraan koukkuun sidottua kuulapäistä nymfiä rannan lähettyvillä olevan kiven taakse. Yllättäen siimaa repäisi jokin iso! Tämä kala mahtoi olla se aito lentualainen taimen!

Vietimme erittäin sateisen yön isolla lentuankoskella ja aamulla suuntasimme kotia kohti. Reissu oli onnistunut ja ensivuonna palataan! 🙂

Äänestä tätä joukkuetta

Ääniä yhteensä

519

IMG-20170712-WA0010.jpg
IMG-20170712-WA0012.jpg

1 kalapaikka: Saarikoski

IMG-20170712-WA0013.jpg

2 kalapaikka: Pajakkakoski

IMG_8057.jpg

3 kalapaikka: Pieni lentuankoski