Perho-Esat

Kalahässäkkä Fiiliskuva

Joukkueen nimi: Perho-Esat

Jäsenet: Tuukka-Pekka Keränen , Rovaniemi ja Janne Ylitalo , Kajaani

Kosket: Saarikoski, Pajakkakoski ja Änättikoski

Retkikuntamme koostuu kahdesta kajaanilaisesta nuoresta miehestä, joista allekirjoittanut Tuukka opiskelee nykyisin Rovaniemen maisemissa, kun taas toinen jäsenemme Janne on jäänyt kuluttamaan kahluukenkien pohjiaan pysyvämmin Kajaaniin.

Kesä Kainuussa on ollut kaiken kaikkiaan hieno ja kalastuksen täyteinen. Allekirjoittanut on jäänyt syvälle väkäselliseen koukkuun perhokalastuksen saralla ja Janne on jaksanut jakaa osaamistaan sekä taitojaan sen minkä on vain kalojen irrottamiselta ehtinyt.

”Kilpailusession” aikana kiertämämme Kuhmon kosket olivat seuraavat: Iso Lentuankoski, Änättikoski, Saarikoski sekä Pajakkakoski, kahdella viimeksi mainitsemalla kävimme kahteen otteeseen. Valitsimme kilpailuun selfie-otokset Saarikoskelta, Pajakkakoskelta sekä villinä korttina Änättikoskelta. Kyseiset paikkavalinnat eivät liity mitenkään siihen, että olisimme saaneet niistä eniten saalista. Pikemminkin näissä paikoissa aikaa ja energiaa taisi vain löytyä jostain syystä enemmän kuvaamiseen.

Saaliin puolesta onnistuneimman reissun teimme Isolle Lentuankoskelle, eikä kenellekään lienee epäselvää, että niska oli se paikka, jossa siimamme suoristuivat parhaiten. Monella muulla koskella kohdallani siiman oikenemiseen oli turhan usein syynä pohjan muodot, joita olen tykännyt tänä kesänä tutkiskella aiempaa tarkemmin perhovapaani hyödyntäen. Näillä hädän hetkillä katseeni tavoitti usein seurueen toisen jäsenen, joka tuttu virne kasvoillaan väsytteli yleensä jotain muuta kuin särkikalaa. Noh, tuli meille niitäkin.

Jokaisella reissulla meillä oli mukana makkarat. Koska yli puolet Kuhmoon tekemistämme kalareissuista sijoittui arki-illoille, oli aika kortilla, emmekä luonnollisesti aina kerenneet makkaroitamme paistamaan. Annamme kuitenkin lämpimän suosituksen Wilhelm-makkaralle myös kylmänä, viillot tekevät mausta entistäkin täyteläisemmän. Vaikka makkara ei ollutkaan aina lämmintä, kuului reissuillemme perinteikäs yksi (1) lämpöinen olut per kalamies.

Pitää taas todeta, että meillä on Kainuussa mahtavat puitteet koskikalastukseen, joille Kuhmo raivaa latua loistavalla esimerkillään. Retkikuntamme toivottaa kaikille kanssaharrastajille kireitä siimoja, pidetään toisistamme ja kaloista huolta!

1. Saarikoski

Kisakuva 1 saarikoski

2. Pajakkakoski
Kisakuva 2 pajakkakoski

3. Änättikoski

Kisakuva 3 Änättikoski